Przystawka do odsysania pary do Thermomix TM31,TM5, TM6
SOKOWNIK PAROWY SOKOWIRÓWKA DO THERMOMIX TM31 TM21 TM5 i 6
Najważniejsze cechy produktu:
- Jednorazowo sok do 2 kg owoców
- Nieskończona różnorodność dzięki kreatywnemu łączeniu różnych rodzajów owoców
- Maksymalna wydajność soku - szczególnie z owoców o dużej zawartości wody
- Bez kłopotliwego pośredniego opróżniania misek w koszu do gotowania
- Witaminy, minerały, aromat i kolor zostają zachowane dzięki delikatnej ekstrakcji parowej
- Ponad 100 minut wyciskania soku Varoma bez wysychania naczynia miksującego
- Bezpośrednie napełnianie do żądanego pojemnika bez czasochłonnej dekantacji
- Do urządzenia Thermomix TM6, TM5, TM31 i Friend
- Wysokiej jakości żaroodporne tworzywo sztuczne wolne od BPA
- Można myć w zmywarce
Stosowanie
- Napełnij miskę miksującą 2000g wody i zamknij ją pokrywką bez miarki.
- Umieść przystawkę na wieczku, podłącz dołączony silikonowy wąż i włóż go do oddzielnego, żaroodpornego pojemnika. Jeśli wylot soku znajduje się w dolnej części przystawki, jest zainstalowany we właściwy sposób.
- Napełnij Varomę maksymalnie 2 kg owoców lub warzyw, umieść na przystawce i zamknij pokrywką Varomy.
- Sok do 60 minut / Varoma / poziom 1 w zależności od rodzaju i ilości owoców.
- Zatrzymaj proces gotowania, gdy z węża przestanie wypływać sok.
Ogólna zasada: miękkie owoce są zwykle całkowicie wyciskane po 30-40 minutach, podczas gdy twardsze owoce mogą potrwać do 60 minut.
- Możesz cieszyć się schłodzonym sokiem bezpośrednio lub przetwarzać go później.
Kiedy latem dojrzewają pyszne owoce na drzewach i krzewach, przystawka jest idealnym pomocnikiem przy przetwarzaniu rocznych zbiorów. Prawie wszystko, co ogród ma do zaoferowania w sezonie, jest bez wysiłku przekształcane w świeże soki owocowe za pomocą przystawki. Skorupy, pestki, nasiona i łodygi nie muszą być nawet usuwane, jak ma to miejsce w przypadku sokowirówek.
Przystawka jest po prostu umieszczana na pokrywie naczynia miksującego, dostarczany jest pojemnik zbiorczy, Varoma jest napełniana do 2 kg dowolnych owoców, a wyciskanie soku można rozpocząć od gotowania owoców na parze. W naczyniu miksującym tworzy się para wodna, która unosi się do Varomy i powoduje pęknięcie komórek owocu, uwalniając pyszny sok.
Otrzymany sok przepływa przez bazę varoma i jest zbierany w przystawce. Tutaj sok może spływać podłączonym wężem i gromadzić się w oddzielnym pojemniku zbiorczym. Świeży sok można teraz pić bezpośrednio lub przetwarzać na wyrafinowane przysmaki, takie jak galaretki owocowe, likiery, koktajle i wiele innych.
Wyciskanie soku na parze z przystawką jest przyjemne, łatwe, skuteczne i na pewno odniesie sukces.